Popularizace filosofie a její limity

Debata o popularizaci filosofie si bere za cíl nahlédnout základní otázky a problémy vyvstávající ze vztahu mezi filosofií jako vědou a jejím popularizováním. Jaké jsou formy a možnosti popularizace filosofie v dnešní době „roztroušené pozornosti“? Je jazyk popularizace pro filosofii něčím neadekvátním? Jakou roli hraje filosofie jako obor na středních školách? A jakým způsobem by filosofové měli vstupovat do mediálního prostředí? Je po tom vůbec společenská poptávka? O těchto otázkách budeme debatovat 10. 12. od 19:15 v Knihovně Jana Palacha.

hosté:
Vladislav Dudák – středoškolský pedagog a autor filosofických učebnic pro střední školy

Petr Fischer – absolvent Ústavu filosofie a religionistiky, novinář a laureát ceny Ferdinanda Peroutky. V současné době šéfredaktor Českého rozhlasu Vltava

Petr Šourek – vystudoval filozofii a klasickou filologii na FF UK. Píše, překládá, zabývá se divadlem a performancí ve veřejném prostoru (založil první korupční cestovku @CorruptTour.com , nyní připravuje futuristickou pohádku Lithopie pro Trienále v Miláně). Pracuje pro německou televizi a Český rozhlas. Na Vltavě dělá spolu s Petrem Fischerem publicistický pořad Reflexe: Filozofie!

Další hosty postupně doplníme

Úvod > Nezařazené > Akce > Popularizace filosofie a její limity